O nama

Temelj Solver edukacijama pronalazimo u djelovanju obrta Papuk Artis čiji je glavni cilj, osim očuvanja povijesti, usmjeravati mlađe generacije i pripomagati im u postizanju željenog cilja u obrazovanju. Solver edukacije nude novi način učenja koji osigurava kontinuirano pripremanje polaznika, a uz snažnu volju i znanje našeg tima vrhunskih stručnjaka (magistara edukacije i doktora znanosti) te uz upornost i motiviranost polaznika, rezultati zasigurno neće izostati. U programu nudimo instrukcije individualnog i grupnog tipa, pripreme za natjecanje te pripreme za državnu maturu.

Dino Mataz, mag. educ. philol. croat. et hist.

Za realizaciju, logistiku i sve pravne aspekte projekta Solver možemo isključivo zahvaliti Dini Matazu, vlasniku obrta Papuk Artis te profesoru s višegodišnjim iskustvom rada u školi. Dino osnovnu i srednju školu završava u Orahovici te 2014. godine upisuje Filozofski fakultet u Osijeku, smjer povijest i hrvatski jezik i književnost. Tijekom studentskih dana predstavlja svoj prvi amaterski i povijesni dokumentarni film za koji dobiva Rektorovu nagradu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku. Nakon završetka studija, osniva obrt pod nazivom „Papuk Artis“ koji se bavi video produkcijom i izdavaštvom te ove godine proširuje djelatnosti u područja edukacija. Do danas broji sveukupno 9 autorskih filmova povijesne tematike te je urednik na dvjema knjigama. Također, autor je romana pod naslovom „Nad Papukom nebo proplakalo“ objavljenog 2019. godine koji istražuje događanja kroz koja prolaze tri izmišljena lika, Orahovčanina u razdoblju od 1991. godine. Trenutno je zaposlen u OŠ Mikleuš i u OŠ Eugena Kumičića u Slatini kao profesor povijesti. Dino će s polaznicima aktivno raditi na predmetu Povijesti te Hrvatskog jezika i književnosti.

dr. sc. Silvija Šafranko, mag. chem.

Počeci samog projekta leže u ideji dr. sc. Silvije Šafranko, koja je završila diplomski studij kemije na Odjelu za kemiju Osijek i stekla zvanje magistre kemije. Također, Silvija je doktorirala na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek u području biotehničkih znanosti stekavši titulu doktorice znanosti. Tijekom studija kemije, dobitnica je pročelnikove nagrade za najbolji uspjeh te dviju Rektorovih nagrada. Godine 2019. zapošljava se na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kao asistent na projektu Hrvatske zaklade za znanost. Bila je neposredni voditelj tijekom izrade šest diplomskih radova i jednog završnog rada te je do sada objavila sveukupno 20 znanstvenih i stručnih radova i 2 poglavlja u knjigama. Iskustvo predavača stekla je aktivnim radom sa studentima kroz znanstveni i nastavni pristup. Članica je Hrvatskog kemijskog društva i Hrvatskog društva za biokemiju i molekularnu biologiju. Silvija će s polaznicima Solver edukacija raditi na predmetu kemije, kroz individualne/grupne instrukcije i pripreme za Državnu maturu. Ono što nam Silvija tvrdi jest da je moguće da svatko zavoli i shvati kemiju kada spozna njezine ljepote i svestranost, a uz trud i zalaganje samo je nebo granica do ostvarenja ciljeva.